Швидкі й смачні напої з розчинної кави

В'єтнамська кава

Розчинну каву виробляють за спеціальною технологією, завдяки якій кавові зерна перетворюються на водорозчинний порошок або гранули.

Розчинна кава дешевша за мелену або цілі зерна, при цьому готується вона дуже швидко — треба просто залити її гарячою водою. За властивостями й смаком якісна розчинна кава майже не відрізняється від кави, звареної з зерен.

У багатьох кавоманів ставлення до розчинної кави трохи упереджене, але фахівці кажуть, що даремно: розчинна кава не лише може бути смачною і запашною, а й врятує у ситуаціях, коли немає змоги варити каву. Скажімо, ваша кавоварка поламалася, ви не маєте часу на приготування або закінчилася зернова кава. Тоді з розчинної кави можна приготувати навіть різні кавові напої, які звичайно ми замовляємо в кав’ярнях.

Капучино

  • зробіть розчинну каву
  • нагрійте молоко, не доводячи до кипіння
  • налийте молоко в скляну банку чи шейкер, щільно закрийте, збовтуйте 30-40 секунд
  • молоко з пінкою вилийте в каву

Пікантний лате

  • покладіть у чашку:
    • 2 ч.л. розчинної кави
    • 2 ч.л. какао-порошку
    • по дрібці мускатного горіха та кориці
    • цукор за смаком
    • 2-3 ч.л. молока
  • нагрійте 200 мл молока, не доводячи до кипіння
  • вилийте нагріте молоко в кавову масу

Ваш лате зі спеціями готовий. Також можна приготувати ванільний лате (читайте рецепт тут).

Холодна кава з шоколадною пастою

  • вилийте в блендер чашку холодного молока
  • додайте дві столові ложки шоколадної пасти
  • додайте столову ложку розчинної кави, 1/2 чайної ложки ванілі
  • збивайте до появи густої пінки

Приготуйте також бронекаву (дізнайтеся, як готувати бронекаву й чим вона корисна).

Розчинна кава — чудовий винахід, завдяки якому кавові напої стали доступні дуже багатьом людям. У міру зростання добробуту люди поступово почали переходити до спешелті кави, але й розчинну каву не варто повністю забувати — вона ще нам послужить.

Поширити: