Митниця конфіскувала 58 тонн контрабандної кави

Митниця кофіскувала 58 тонн кави з В'єтнаму

Українська митна служба виявила схему незаконного ввезення кави. Затримано вантаж кави з В’єтнаму на загальну суму 4,2 млн грн.

Співробітники митниці перевірили вантаж кави арабіки вагою бл. 58 тонн, який ввозили з В’єтнаму до України.

За документами одержувачем та імпортером кави виступало українське товариство, продавцем товару зазначено нідерландську компанію.

Під час аналізу документів, поданих до митного оформлення, у митників виникли сумніви щодо законності здійснення операцій. Як видно з матеріалів фотофіксації, каву намагалися видати за бразильську.

Співробітники митниці подали запит до митних органів Королівства Нідерланди. З відповіді нідерландської митниці випливало, що вказана продавцем компанія ніяких договорів на продаж і постачання товару в Україну не укладала.

У діях керівника української компанії — імпортера виявлено ознаки порушення митних правил — переміщення товарів на загальну суму понад 4,2 млн грн. через митний кордон України з наданням митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо продавця та митної вартості товару.

Координаційно-моніторингова митниця конфіскувала незаконно ввезену каву та наклала на організатора оборудки штраф у розмірі 100% вартості товару.

Поширити: