10 кавових напоїв з різних країн

Скільки країн — стільки й кавових звичаїв. Одні з них відомі на весь світ, інші — популярні лише в окремих населених пунктах.

Сьогодні хочемо показати вам кілька кавових напоїв, які полюбляють на різних континентах і в різних країнах. Приготуйте собі щось новеньке й додайте до нового ранку нового натхнення!

У нашій колекції є вже не один національний рецепт, серед них:

Яєчна кава (В’єтнам)

Яєчна кава (В’єтнам)
Яєчна кава (В’єтнам)

Ми вже знаємо один рецепт кави по-в’єтнамськи. Але їх у країні значно більше. Для цього напою вам знадобиться яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава. Виходить щось на зразок смачного молочного коктейлю.

Кава зі спеціями (Марокко)

Кава зі спеціями (Марокко)
Кава зі спеціями (Марокко)

Насіння кунжуту, мускатного горіха, чорного перцю і кавові боби – все це помістити у блендер, а потім додати в каву. Виходить гострий і смачний напій.

Еспресо по-римськи (Італія)

Еспресо по-римськи (Італія)
Еспресо по-римськи (Італія)

Римляни завжди були великими вигадниками, тому для них є звичкою додавати в каву часточку лимона і вичавлювати її в горнятку.

Кава з часником і медом (Туреччина)

Кава з часником і медом (Туреччина)
Кава з часником і медом (Туреччина)

Зазвичай в Туреччині пропонують гарячий чай (або гранатовий напій), але й кава — теж національна гордість. Цей напій ще називають «Рецепт старого мавра».

Фарисей (Німеччина)

Фарисей (Німеччина)
Фарисей (Німеччина)

Хто ж з нас не мріяв поєднати приємне з корисним і випити не тільки горнятко гарячої кави, але і додати туди улюблений алкогольний напій, наприклад, ром? Ось і спритні німці вирішили замаскувати улюблений напій Капітана Джека Горобця під вершками і кавою.

Кава з апельсином (Ямайка)

Кава з апельсином (Ямайка)
Кава з апельсином (Ямайка)

Думаєте, що це італійці вигадали новий кавовий рецепт? Ні, це ямайці вирішили поєднати улюблений ром з кавою, а щоб це було не так помітно, додали часточку апельсина і трохи кориці.

Фрапе (Греція)

Фраппе (Греція)
Фрапе (Греція)

Кілька років тому цей напій прийшов у наші краї і відразу ж полюбився кавоманам, адже готувати його простіше простого: кава, морозиво, молоко і лід.

Лапландська кава (Фінляндія)

Лапландська кава (Фінляндія)
Лапландська кава (Фінляндія)

Наші сусіди з Фінляндії вирішили придумати свій рецепт і додали в каву сир. Обов’язкове уточнення – спочатку потрібно покласти сир і потім додати напій.

Бонбон (Іспанія)

Бонбон (Іспанія)
Бонбон (Іспанія)

Іспанці теж не відстають і додають в еспресо згущене молоко. А можна доопрацювати цей рецепт і змішати згущене молоко зі звичайним, тоді вийде інший рецепт.

Кава з чаєм (Гонконг)

Кава з чаєм (Гонконг)
Кава з чаєм (Гонконг)

Тут виходить цілий коктейль, куди входять чотири пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і два шоти кави. Збадьорить з першого ковтка!

Поширити: