Кава по-арабськи

Арабський спосіб приготування кави

Сьогодні готуватимемо каву за одним з арабських рецептів. Той факт, що араби були одними з перших кавоманів, змушує пильніше придивитися до їхніх кавових традицій, чи не так?

Хоча в європейські країни кава прийшла з Туреччини, самі турки запозичили звичку пити каву саме в арабів. Тож подивімося

Як приготувати каву по-арабськи

Для приготування арабської кави знадобиться турка (джезва), спокій і гарний настрій 🙂

Інгредієнти

  • 2 чайні ложки свіжозмеленої кави
  • 100 мілілітрів води
  • 2 зернини кардамону
  • цукор – за смаком

Процес приготування

  1. Насипати каву в турку, додати цукор і роздавлені зерна кардамону
  2. Залити все холодною водою, розмішати
  3. Поставити на маленький вогонь
  4. Коли на поверхні з’явиться білувата пінка, зняти з вогню, через 7-10 секунд поставити знову, дочекатися пінки, зняти, потім ще двічі повторити. Не можна допустити, щоб кава закипіла
  5. Відставити турку й накрити на кілька хвилин, щоб кава настоялася. Після цього подавати зі східними солодощами.

Сподіваємося, така кава з кардамоном буде для вас новим, цікавим і смачним досвідом. Пишіть нам, каву за якими рецептами любите готувати ви!

Поширити: