Як я вперше скуштував «Джмеля»

Напій кавовий з льдом джміль

Кілька днів тому я повернувся з Донбасу, позавчора вперше вибрався пройтися Києвом. Біля однієї маленької кав’яреньки дружина порадила мені покуштувати «Джмеля». Уперше. Чом би й ні?..

Замовив. Пані за стійкою відкриває у телефоні рецепт. Це вже трішки насторожує. Але хай.

Запускає кавомашину. Насипає у пластиковий стакан льоду.

Довго дивиться на пляшки з сиропами й топінгами. Вибирає шипшиновий. (Чому в мене не спитала? Не знаю). Наливає у стакан грамів, мабуть, десять. Сироп якийсь рідкуватий для сиропу.

Дивиться у телефон. Бере пакет соку («Садочок» апельсиновий. Не дуже люблю цього виробника), наливає у стакан грамів сто п’ятдесят. Сік трохи змішується з сиропом. Як на мене, такого не мало б бути.

Пані за стійкою бере з машини еспресо. Намагається акуратно вилити в стакан, але акуратно не виходить. «Джміль» уже стає схожий на хруща.

Шматочка апельсину до коктейлю не кладе. Ціна напою — 60 грн.

Смак: ну таке… Мені не сподобався. Шукатиму кращого виконавця 🙂 Але добре те, що в жарку днину випив прохолодний напій.

А ви пили «Джмеля»? Сподобався?

Поширити: