Італія хоче внести еспресо до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Чашка кави еспресо

Італія подала заявку в ЮНЕСКО, щоб внести традиційний еспресо до списку культурної спадщини країни.

Про це повідомляє The Guardian.

“Це справжній ритуал, невід’ємна частина нашої національної ідентичності та вираз нашої соціальної спільності, що відрізняє нас у всьому світі”, — заявив заступник міністра сільського господарства Італії Джанмарко Чентінайо.

Італія вже робила спроби внести еспресо до списку культурної спадщини країни, але тоді рішення не було ухвалено.

Нову заявку вже передали до Національної комісії ЮНЕСКО. Рішення очікується навесні.

Відповідно до правил, у традиційному еспресо каву треба варити 20-27 секунд, а пінка має бути “однорідною та стійкою не менше 120 секунд із моменту видачі кави без перемішування”.

Для подачі використовують фарфорову чашку із вузьким дном. Порція кави не повинна перевищувати 26 г і бути температурою від 90 до 96 градусів.

Поширити: