Кава майбутнього: американці створили унікальну заморожену каву

Компанія зі США Cometeer за допомогою технології кріогенної консервації створила «ідеальну каву», яку можна приготувати усього за хвилину.

Одна порція кави — це одна заморожена шайба, яка містить 26 грамів продукту, виготовленого за новітньо технологією екстракції авторства Cometeer.

Для збереження смаку та аромату екстракт кави заморожують рідким азотом за температури значно нижчої від абсолютного нуля — мінус 321 градус Цельсія.

Кожна шайба упакована в алюмінієву капсулу й може зберігатися в морозильній камері до 18 місяців.

Нова кава Cometeer не належить ні до розчинних напоїв, ні до кавових концентратів. Фактично це екстракт кави миттєвого замороження. Тому й смак у цього напою, за словами розробників, «ідеальний» — без гіркоти пересмаженої кави та надмірної кислоти.

Cometeer пропонує п’ять типів кави — з різним ступенем обсмаження та без кофеїну.

Кріокаву виготовляють з якісних ретельно відібраних зерен, застосовуючи власну технологію обсмаження, мелення та приготування. Кава не містить консервантів, а лише воду й кавовий екстракт.

Для приготування такого напою достатньо облити шайбу окропом, викласти її вміст у чашку й залити гарячою водою.

Вартість однієї порції становить $2 — менше, ніж доведеться заплатити в багатьох кав’ярнях.

Поширити: