Сьогодні готуватимемо каву за одним з арабських рецептів. Той факт, що араби були одними з перших кавоманів, змушує пильніше придивитися до їхніх кавових традицій, чи не так?
Хоча в європейські країни кава прийшла з Туреччини, самі турки запозичили звичку пити каву саме в арабів. Тож подивімося
Як приготувати каву по-арабськи
Для приготування арабської кави знадобиться турка (джезва), спокій і гарний настрій 🙂
Інгредієнти
- 2 чайні ложки свіжозмеленої кави
- 100 мілілітрів води
- 2 зернини кардамону
- цукор – за смаком
Процес приготування
- Насипати каву в турку, додати цукор і роздавлені зерна кардамону
- Залити все холодною водою, розмішати
- Поставити на маленький вогонь
- Коли на поверхні з’явиться білувата пінка, зняти з вогню, через 7-10 секунд поставити знову, дочекатися пінки, зняти, потім ще двічі повторити. Не можна допустити, щоб кава закипіла
- Відставити турку й накрити на кілька хвилин, щоб кава настоялася. Після цього подавати зі східними солодощами.
Сподіваємося, така кава з кардамоном буде для вас новим, цікавим і смачним досвідом. Пишіть нам, каву за якими рецептами любите готувати ви!