Кава по-мексиканськи

Кава по-мексиканськи

Мексика — це не лише кактуси, текіла й сомбреро, а й національний рецепт кави Cafe de Olla: з корицею, шоколадом і перцем.

Мексиканці кажуть, що для їхнього улюбленого кавового напою підходить лише місцева кава, тобто вирощена в Мексиці. Але ми ж знаємо, що так кажуть усі прихильники регіональних рецептів — он хоч би й в’єтнамці. Запевняємо: для кави по-мексиканськи підійде свіжообсмажена арабіка будь-якого походження. Правда, поки що не відомо, чи підійде фінська кава з пробірки.

Звичайно, каву молоти треба перед самим заварювання. Придбана меленою кава гірше передає колорит напою по-мексиканськи.

Читайте також:
Як правильно зберігати каву

Також мексиканці рекомендують додавати до кави кілька крапель… текіли, звичайно! На їхню думку, мексиканська кава без текіли — трохи, скажімо так, не те.

Не забувайте: каву ні в якому разі не можна кип’ятити.

Інгредієнти для кави по-мексиканськи

Для приготування мексиканської кави вам знадобиться:

  • 0,5 л міцної завареної чорної кави (підійде кава, зварена турецьким способом);
  • 50 г екстрачорного шоколаду;
  • 40 г тростинного цукру;
  • 4 палички кориці;
  • дрібка мускатного горіха;
  • дрібка меленої кориці;
  • перець чилі;
  • збиті вершки — якщо любите додавати їх до кави.

Як готувати каву по-мексиканськи

Технологія приготування мексиканської кави доволі специфічна, хоча й не складна. Зробіть ось що:

  • зваріть каву, процідіть її;
  • чорний (екстрачорний!) шоколад поламайте й поставте розтоплюватися на водяній бані;
  • у розтоплений шоколад додайте мускатний горіх, мелену корицю, перець чилі;
  • влийте в шоколад з прянощами проціджену каву, ретельно перемішайте;
  • налийте готовий напій у чашки, додайте палички кориці та збиті вершки (за потреби).

Рецепт приблизно відтворює узагальнений спосіб приготування кави по-мексиканськи, оскільки в самій Мексиці варіантів приготування безліч.

Вказана кількість інгредієнтів знадобиться для чотирьох порцій мексиканської кави. Згідно зі своїми вподобаннями ви можете класти більше чи менше шоколаду, додавати більше спецій або молока чи рідких вершків.

Приготуйте цей своєрідний кавовий напій і напишіть у коментарях, чи сподобався він вам!

Поширити: