Міністерство культури додало до переліку нематеріальної культурної спадщини України чотири нові елементи. Серед них – кавова традиція кримських татар.
Як правильно готувати таку каву, Суспільному розповіла власниця закладу кримськотатарської кухні у Львові Лєране Тульчий.
- Кавову традицію кримських татар внесли до переліку культурної спадщини
- Як я вперше скуштував «Джмеля»
- Як правильно: гліссе, глісе чи глясе?
- Сімейна справа для душі — кавово-чайний клуб TeaKava
- Споживання кави може знизити ризик розвитку когнітивних порушень
“Кава мелена дуже-дуже дрібно. Прямо в “борошно”. Вода – бажано брати крижану воду. Змішується, калатається, отак от змішується в джезві. Я тут готую на піску. Але це традиційно спосіб приготування у країнах Близького Сходу. У кримських татар готувалося переважно на вогні”, — каже Лєране Тульчий.