Розчинну каву виробляють за спеціальною технологією, завдяки якій кавові зерна перетворюються на водорозчинний порошок або гранули.
Розчинна кава дешевша за мелену або цілі зерна, при цьому готується вона дуже швидко — треба просто залити її гарячою водою. За властивостями й смаком якісна розчинна кава майже не відрізняється від кави, звареної з зерен.
У багатьох кавоманів ставлення до розчинної кави трохи упереджене, але фахівці кажуть, що даремно: розчинна кава не лише може бути смачною і запашною, а й врятує у ситуаціях, коли немає змоги варити каву. Скажімо, ваша кавоварка поламалася, ви не маєте часу на приготування або закінчилася зернова кава. Тоді з розчинної кави можна приготувати навіть різні кавові напої, які звичайно ми замовляємо в кав’ярнях.
Капучино
- зробіть розчинну каву
- нагрійте молоко, не доводячи до кипіння
- налийте молоко в скляну банку чи шейкер, щільно закрийте, збовтуйте 30-40 секунд
- молоко з пінкою вилийте в каву
Пікантний лате
- покладіть у чашку:
- 2 ч.л. розчинної кави
- 2 ч.л. какао-порошку
- по дрібці мускатного горіха та кориці
- цукор за смаком
- 2-3 ч.л. молока
- нагрійте 200 мл молока, не доводячи до кипіння
- вилийте нагріте молоко в кавову масу
Ваш лате зі спеціями готовий. Також можна приготувати ванільний лате (читайте рецепт тут).
Холодна кава з шоколадною пастою
- вилийте в блендер чашку холодного молока
- додайте дві столові ложки шоколадної пасти
- додайте столову ложку розчинної кави, 1/2 чайної ложки ванілі
- збивайте до появи густої пінки
Приготуйте також бронекаву (дізнайтеся, як готувати бронекаву й чим вона корисна).
Розчинна кава — чудовий винахід, завдяки якому кавові напої стали доступні дуже багатьом людям. У міру зростання добробуту люди поступово почали переходити до спешелті кави, але й розчинну каву не варто повністю забувати — вона ще нам послужить.