В Україні виробляють унікальну лавандову каву

Унікальна українська лавандова кава

Українська крамниця локальних продуктів DeCoupaGe «DCG coffee» створює авторську каву з лавандою, що не має аналогів у світі.

Лавандова кава – унікальний напій, що готується за запатентованою рецептурою. Кава має тонкий фруктовий смак, з ледь відчутним післясмаком лаванди.

Як зазначає Юрій Тарасюк, власник DCG coffee, бренд володіє патентом на приготування авторської лавандової кави. За унікальною рецептурою цей напій готують 15 закладів Києва.

Також виробник пропонує інші рецептури, серед яких марокканська кава – напій, для приготування якого використовують темний кардамон, має насичений міцний смак з тривалим післясмаком східних прянощів. А кава по-українськи має національний акцент та рішучий смак – її готують з червоним перцем, медом та апельсином.

DCG coffee готує каву зі 100% арабіки. Зелені зерна закуповуються у Sandalj Trading.

Лавандова кава українського виробника

Компанія сама здійснює обсмаження зерен. Це відбувається за двома різними технологіями.

Перша – «fluid bed» або технологія «киплячої кулі» передбачає обсмажування кави в гарячому повітряному потоці на американському обладнанні Sivetz.

Друга – в ростері. Процес обсмажування здійснюється завдяки контакту продукту з розігрітими до необхідної температури тенами, і гарячому повітрю, яке за допомогою вентилятора розподіляється по всьому об’єму робочої ємності. Усередині барабана вмонтовані спіральні лопаті. Вони перемішують зерна та забезпечують рівномірне обсмажування.

Джерело: newfood.media

Поширити: