Вчені розповіли про переваги кави

Вчені регулярно проводять дослідження корисних властивостей кави.

Одне з недавніх досліджень, результати якого оприлюднені в Медичному журналі, свідчить, що кава корисна у разі виявлення численних фізичних і ментальних розладів.

Як повідомляється, кава:

Знижує рівень стресу

Міжнародне дослідження вчених Португальського університету Коїмбри й Боннського університету показало, що кофеїн блокує особливий рецептор і тим самим зменшує симптоми стресу. До такого результату прийшли і фахівці Гарвардського університету. Вони встановили, що жінки, які випивають чотири чашки кави з кофеїном за день, на 20% рідше страждають на депресію, ніж ті, хто випиває лише одну чашку на тиждень.

Протидіє хворобам мозку

Дані дослідників з Університету Балтимора свідчать, що регулярне вживання кави покращує довготривалу пам’ять і здійснює профілактику хвороб мозку. Люди, які п’ють три чашки на день, менше схильні до деменції і хвороби Альцгеймера — це пояснюється тим, що кофеїн пригнічує відкладення тау-білка в головному мозку.

Знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона

Дослідники з Монреальського університету дійшли висновку, що кофеїн не посилює типовий тремор, а радше знімає його.

Може допомагати від хвороб серця

Люди, які випивають від трьох до п’яти чашок кави на день, не так часто зазнавали серцевих нападів або інсультів, на відміну від тих, хто не п’є кави. Це висновок Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. Завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостям кофеїн впливає на показники артеріального тиску.

Запобігає раку печінки

Команда дослідників з Австралії заявила: якби кожна людина пила хоча б дві чашки кави на день, щорічно в світі ббуло б на сотні тисяч менше смертей від раку печінки. Про це група науковців написала в статті для журналу Alimentary Pharmacology and Therapeutics. Як стверджують вчені, урядам країн варто заохочувати громадян споживати більше кави.

Поширити: