Щоб смак кави завжди приємно дивував, важливо не тільки купувати якісну каву й дотримуватися технологій приготування, але й знати деякі хитрощі. Завдяки їм кава порадує кавоманів своїм оригінальним смаком.
Які секрети приготування смачної кави варто знати
Купуйте каву в зернах
Для багатьох ідея використання зернової кави здається надто клопітною, але саме кава з зерен буде найякіснішою і найсмачнішою.
Гурмани використовують найтонший помел для того, щоб смак напою вийшов насиченим і яскравим.
Якість води
Якщо ви не хочете зіпсувати каву, не варіть її на воді з-під крана. Найкращим варіантом вважається очищена вода. Завдяки цьому смак напою стає яскравим і благородним.
Морська сіль
Цей компонент допоможе досягти ідеального балансу смаку, оскільки здатний нейтралізувати неприємні відтінки. Невелику кількість морської солі середнього помелу додають у джезву до початку варіння. На дві ложки меленої кави прийнято брати чверть чайної ложки солі. Але це все справа експерименту. Якщо в каві відчуватимете саме сіль, то краще зменшити її кількість.

Какао
Унікальним смак напою може стати завдяки додаванню порошку какао. Кава виходить дуже ароматною, насиченою і яскраво смачною.
Найкраще брати каву й какао в рівних частинах.
Шоколад
Вважається, що за допомогою цієї добавки кава стане не тільки смачнішою, а й кориснішою. Якщо ви готуєте напій на основі арабіки, то краще вибирати гіркий шоколад.
А ось поціновувачам робусти варто додавати молочний варіант шоколаду. На чашку кави достатньо взяти один шматочок шоколаду. Його подрібнюють на тертці і вводять у готовий напій.